Persoonlijke vakantiefoto’s delen of niet?

De zomervakantie, het ideale moment om een leuke foto te nemen van jou en je gezin. Op vakantie voor het hotel, op de camping of in een toeristisch dorpje. Maar deel je die persoonlijke foto’s ook met de volgers van je onderneming? Waar zitten je volgers op de wachten? Wat wil je over jou en je gezin delen? En vooral: hoe zorg je voor een evenwicht in je feed? Je ontdekt in deze blog mijn tips.

Wat willen mijn volgers zien?

Persoonlijke content delen, werkt! Dat merk ik zelf ook. Wanneer ik een post over mijzelf of mijn gezin online zet, dan scoort die gemiddeld beter dan andere posts. Volgers vinden het leuk om de persoon achter de onderneming te leren kennen. Zo ontstaat er een klik, ook al heb je elkaar nog niet ‘in het echt’ gezien. En is er een klik, dan is de stap naar een aankoop kleiner dan wanneer je geen connectie hebt.

Wat wil ik dat gezien wordt?

Maar wat wil je dat je volgers van je zien? Als solo-ondernemer kies jij, en jij alleen, welke content er op je sociale mediakanalen verschijnt. Wil jij je privéleven delen? Prima! Wil jij dat liever voor jezelf houden? Ook prima! De eerste stap is om voor jezelf uit te maken wat je al dan niet deelt. Kan je gaandeweg van gedachten veranderen? Zeker! 

En er is nog een optie! Je kan je volgers ook het gevoel geven dat je veel over je privéleven deelt, terwijl je eigenlijk maar een glimp laat zien. Hoe doe je dat? Door je gezinsleden bijvoorbeeld onherkenbaar in beeld te brengen, of door te vertellen wat je gedaan hebt zonder er beelden aan toe te voegen. Zo hebben je volgers het gevoel je te kennen, maar bespaar je hen de details. 

Evenwicht in je feed

Kies je ervoor om privébeelden op je professionele account te plaatsen, houd dan altijd je huisstijl in het achterhoofd! 

Tip: Geef al je foto’s dezelfde uitstraling, of het nu vakantiefoto’s of werkgerelateerde foto’s zijn. Kies voor professionele foto’s een fotograaf die past bij jouw uitstraling, en bewerk zelfgemaakte beelden.

Dat is meteen ook het geheim van fotografie: nabewerking. Foto’s bewerken is een zeer belangrijk onderdeel. Dankzij nabewerking zorg ik ervoor dat alle beelden dezelfde verhoudingen hebben en op dezelfde manier belicht zijn. Ik gebruik hiervoor Lightroom.

Zelf bewerken

Wist je dat ook jij je foto’s zelf kan bewerken? Dat kan in de Adobe Lightroom-app. Die app is zeer gebruiksvriendelijk en gratis. 

Presets

Haal je er geen energie uit om al je foto’s apart te bewerken? Maak dan gebruik van een preset. Dat is een voorinstelling waarmee je eenvoudig dezelfde filter op al je foto’s zet. Eens je een preset hebt, bespaart je dat veel tijd en moeite. En al je foto’s passen binnen de huisstijl van je onderneming.

Let op! Niet elke filter is voor alle foto’s geschikt. De ‘golden hour’-filter bijvoorbeeld is niet geschikt voor foto’s die binnen genomen zijn. 

Jouw foto’s, jouw huisstijl

Heb je fotobewerking niet in de vingers? Of wil je daar geen tijd aan spenderen? Abonneer je dan voor onze Content Creators Club. Da’s een membership van drie maanden waarin je maandelijks unieke foto’s, Canva templates en presets ontvangt. Verder mag je video’s met tips en tricks voor fotografie en Canva in je mailbox verwachten. Ten slotte organiseren we een online moment en een offline contentdag waar jij bij kan zijn. Ontdek er alles over op www.contentcreatorsclub.be

Vorige
Vorige

7 ideeën voor je eindejaarsfoto’s

Volgende
Volgende

8 topics die niet mogen ontbreken op je homepage