Scoor met een gebruiksvriendelijke mobiele website 

Wist je dat 60% van mijn bezoekers via een mobiel toestel naar mijn website surft? Veel, hé? De kans is dus groot dat jij deze blog nu ook via je smartphone leest. 

Ondanks het toenemende gebruik van mobiele toestellen, zijn veel websites niet mobile-friendly. Denk maar aan tekst die bijna onleesbaar is op je smartphone, pop-ups die je niet weggeklikt krijgt of een enorm trage website die je gewoon niet open krijgt.

In deze blog ontdek je mijn visie over mobiele websites en hoe Squarespace op responsive designs inzet. Ik geef je ook enkele tips voor een mobiele website die scoort! 

Het belang van een mobiele website

Als ik door de statistieken van mijn website ga - wat trouwens heel waardevol is om af en toe eens te doen - merk ik dat meer en meer van mijn bezoekers via een mobiel toestel surft. Maar liefst 60% bezoekt mijn website via zijn/haar smartphone. Het belang van een goede mobiele website neemt dus alsmaar toe! En toch lijken we soms niet op die evolutie in te spelen. Er zijn nog steeds websites die op een smartphone niet gebruiksvriendelijk zijn. 

En ook ik als webdesigner begin steeds aan een nieuwe website vanuit een design voor desktops. Pas als dat design af is, zet ik de website om naar een mobiele versie. Maar waarom start ik niet met een mobiele website en bouw ik daarop verder? Ik heb er geen antwoord op. Automatisme, vermoed ik! Maar ik denk er zeker over na om die gewoonte af te leren en te starten vanuit een design voor mobiele toestellen. Want dat is de toekomst! 

Squarespace: eenvoudig mobiele websites maken 

Het is nu een stuk eenvoudiger om je website mobile-friendly te maken via Squarespace. Vroeger bouwde je een website voor desktops en genereerde Squarespace automatisch de mobiele versie. Maar wilde je daar iets aan aanpassen, dan moest je in de code duiken.

Nu kan je via Squarespace de mobiele versie van je website ook eenvoudig aanpassen. Zo kan je tekstblokken verslepen, tekst inkorten, afbeeldingen verbergen, pop-ups verwijderen … Veel simpeler!  

Tips voor je mobiele website 

Je bent je er misschien niet van bewust, maar een website voor desktop verschilt in vele aspecten van je website voor mobiele toestellen. Ik heb hieronder een aantal tips voor mobiele websites verzameld: 

  1. Verplaats je blokken. Als je op je website voor desktops 3 blokken naast elkaar hebt staan, dan plaats je die op je mobiele website best onder elkaar. Het scherm op je smartphone is simpelweg te klein voor 3 blokken naast elkaar, waardoor de blokken onleesbaar zouden zijn. 

  2. Kijk de opmaak van je teksten na: gebruik een kleiner lettertype, pas eventueel het lettertype aan en opteer voor een opsomming in plaats van een lange beschrijving. Gebruik ook meer witregels, zodat je ademruimte creëert. 

  3. Vermijd pop-ups. Pop-ups vertragen de laadsnelheid van je website en op je mobiel toestel zijn ze moeilijk weg te klikken. Daardoor haken bezoekers af nog voor ze op je website geraakt zijn. 

Kortom, benader je website voor desktops en je mobiele website op een andere manier. Zo ga je voor kwaliteit! 


Wil je advies voor jouw huidige website? Of graag samen een nieuwe website bouwen? Aarzel dan niet om mij te contacteren. Samen gaan wij aan de slag om jouw verhaal in een unieke website te gieten! En met extra aandacht voor een krachtig design voor mobile! ;-)

Vorige
Vorige

Authenticiteit en marketing, de gulden middenweg

Volgende
Volgende

7 ideeën voor je eindejaarsfoto’s