7 redenen om als solo-ondernemer je website in Squarespace te bouwen

Er zijn veel systemen op de markt om je website te bouwen, met elk hun voor- en nadelen. Uit het grote aanbod kies ik voor Squarespace. Waarom? Omdat het volgens mij het meest geschikte platform is voor solo-ondernemers. Ik vertel je in deze blog de 7 redenen waarom ik websites van solo-ondernemers in Squarespace bouw. 

1. Intuïtief systeem

De belangrijkste feature van Squarespace is haar intuïtief systeem. Het platform is heel gebruiksvriendelijk en je vindt er snel je weg in. Om te bouwen, maar ook om nadien aan toe te voegen of aan te passen. Ideaal om als solo-ondernemer zelf je website in handen te nemen en voor wijzigingen niet op je webdesigner te moeten wachten. Kort op de bal spelen, check! 

2. Templates om de start te vergemakkelijken

In Squarespace vertrek je vanuit templates. Superhandig voor de eerste aanzet, want dan hoef je niet met een wit scherm te beginnen. Je kiest een template die je aanspreekt en past die tot in het kleinste detail aan, van pagina’s en formulieren tot kleuren en lettertypen. Tot hij helemaal in lijn is met jouw huisstijl! 

Als websitebouwer zet ik je nog meer op weg. Speciaal voor solo-ondernemers heb ik mijn eigen Squarespace template ontworpen, met pagina’s en elementen die zeker niet mogen ontbreken. Denk maar aan een ‘over mij’-pagina en een Instagram link in bio.

3. Coderen voor de puntjes op de i

In Squarespace vind je honderden lettertypes, kleuren, positiemogelijkheden, … Het aanbod is heel uitgebreid. Vind je toch niet terug wat je zoekt? Dan heb je, of ik als jouw webdesigner, de mogelijkheid om in de achterliggende code te duiken en daar aanpassingen te doen. Een geweldige feature! Zo zet je de website vólledig naar je eigen hand! 

4. Eenvoudig naar een responsive design

Heel belangrijk is dat je website ook mobile friendly is. Meer en meer mensen surfen via hun smartphone. Als je website dan niet gebruiksvriendelijk is, dan mag je er zeker van zijn dat ze snel afhaken. En dat willen we natuurlijk niet. Maak dus zeker werk van een overzichtelijke en gebruiksvriendelijke mobiele website! 

En ook daar biedt Squarespace een oplossing voor. Zodra je je website gebouwd hebt, schakel je met één klik op de knop over naar de mobiele versie. Daar versleep je en pas je elementen eenvoudig aan, zodat ook je mobiele website helemaal on point is!  

5. Geen technische updates nodig

Wist je dat Squarespace websites op de servers van Squarespace zelf draaien? Geen zorgen meer over technische updates en mogelijke leaks dus! 

Sommige andere platformen zijn open source. Dat betekent dat de code online beschikbaar is. En dus ook toegankelijk voor hackers die op zoek zijn naar lekken in je code om je website binnen te dringen. Om dat te voorkomen sturen platformen technische updates uit die jij, of je websitebouwer, regelmatig moeten doorvoeren. En dat brengt extra tijd voor jou of je websitebouwer, en dus ook werkuren en geld, met zich mee. 

Met Squarespace hoef je niet wakker te liggen van technische updates. Omdat je website op hun servers draait en de code dus niet online open staat, zijn er geen technische updates nodig. Groot pluspunt! 

6. Technische velden voor SEO

Squarespace bevat technische velden om SEO volledig op punt te zetten. Je geeft in Squarespace o.a. je zoekwoorden en meta description snel in en optimaliseert zo eenvoudig de zoekresultaten. Geen externe plug-ins nodig dus. Gemakkelijk en tijdbesparend! 

7. Ingebouwde tool voor analytics 

Last but not least heeft Squarespace ook een ingebouwde tool voor analytics. Eens aangemeld op je Squarespace website, kan je met één klik de statistieken bekijken en conclusies trekken om je website te optimaliseren. Overzichtelijk op één plaats, zonder apart webadres en inloggegevens.

Dat zijn de 7 belangrijkste redenen waarom ik Squarespace-websites bouw voor solo-ondernemers. Gebruiksvriendelijk, intuïtief en voorzien van alle noodzakelijke features. 

Jouw Squarespace-website

Ben jij klaar om de volgende stap in het ondernemerschap te zetten en jouw website te bouwen of verbouwen? Dan zet ik je graag op weg! Na een eerste kennismaking bepalen wij samen jouw websitestrategie, bekijken we of er voldoende beeldmateriaal is en gaan wij samen met jouw website aan de slag. Het grote voordeel van samen te bouwen? Dan vind ook jij je weg in je website en kan je later zelf aanpassingen of toevoegingen doen. 

Graag samenwerken? Laat ons dan kennismaken!

Vorige
Vorige

Webdesign in 2024

Volgende
Volgende

Je eigen website bouwen, is eigenlijk niet moeilijk. Ik zet je op weg!