Je eigen website bouwen, is eigenlijk niet moeilijk. Ik zet je op weg!

Als solo-ondernemer je eigen website bouwen, is makkelijker dan je denkt! Ja, ook de technische instellingen. Nieuwe pagina’s maken, een contactpagina creëren, rekening houden met cookies, … Het is niet zo moeilijk als het soms lijkt. Ik neem je in deze blog mee in de bouwstenen van jouw website. 

Alles begint met een strategie

Nog voor je in pagina’s, formulieren en call to actions denkt, bepaal je de strategie van je website. Voor wie bouw je je website, wat wil je met je website bereiken en hoe maak je je website kenbaar aan de wereld? 

Pas als je strategie op tafel ligt, ben je klaar om in de technische instellingen te duiken en aan de slag te gaan met het grafisch ontwerp. 

Loop je vast bij deze belangrijke stap? Aarzel dan niet om mij te contacteren om er samen door te gaan! 

Technische opbouw van je eigen website

De technische kant zoals je header en footer, het aantal pagina’s, contactformulier, de verplichte vermeldingen voor cookies, … Alles wat achterliggend nodig is om een overzichtelijke website te creëren waar je bezoeker intuïtief naar de juiste pagina wordt geleid. Voor die technische instellingen hoef je zeker niet vanaf nul te beginnen. Er zijn heel wat platformen om je website te bouwen. Eenvoudige en complexe systemen, met elk hun voor- en nadelen. Mijn favoriete platform voor solo-ondernemers? Squarespace. 

Jouw website bouwen in Squarespace

Squarespace is een eenvoudig, laagdrempelig platform. Ideaal voor solo-ondernemers die niet in de technische onderwereld willen graven, maar die toch snel en gemakkelijk hun eigen aanpassingen willen doen. Dat is de kracht van Squarespace! 

Je start altijd vanuit een template, die je volledig kan aanpassen naar jouw huisstijl, aanbod, doelen, … Superhandig! 

Mijn Squarespace-template voor solo-ondernemers

Squarespace biedt ook de mogelijkheid om je eigen templates te creëren. En dat heb ik speciaal voor solo-ondernemers gedaan. Mijn template bevat bijvoorbeeld standaard een ‘over mij’-pagina, een pagina voor de ‘Link in bio’ van je Instagram account en een 404 pagina. Onmisbare zaken op de website van een solo-ondernemer! 

Waarom zou je nu voor een template kiezen? Ze vergemakkelijken de opstart enorm! Zo staan er al heel veel technische instellingen voor je klaar, waarvan je stukken kan overnemen en aanpassen zoals je wil. Jouw huisstijl en uitstraling zetten we goed. Alsook ook de seo instellingen om gevonden te worden in Google.

Lijkt het nog altijd overweldigend om je eigen website te bouwen? Je hoeft het gelukkig niet alleen te doen. Als we samen een website bouwen, dan leg jij de technische basis zelf en kan je steeds op mij beroep doen voor tips en ondersteuning. Ik kijk over je schouders mee en geef raad of stuur bij waar nodig. Het grote voordeel voor jou? Jij leert de instellingen van je website helemaal kennen en kan dus later zelf eenvoudige aanpassingen doen. Niet wachten op de hulp van een webdesigner, check! 

Je website grafisch ontwerpen

Naast de technische instellingen is ook het grafisch ontwerp van je website een belangrijke bouwsteen. 

En wist je dat dat dikwijls een groter struikelblok vormt dan de technische bouw? Want tijdens het uitwerken van de teksten en de grafische elementen bekijk je alles van je onderneming heel kritisch. Ik merk hier vooral dat het aanbod dikwijls in vraag wordt gesteld. Wat natuurlijk een cruciaal onderdeel is.

Je website moet ook heel duidelijk zijn voor je doelgroep. Potentiële klanten moeten er snel een antwoord op hun vragen kunnen vinden. Ook daar speelt het design van je website een grote rol. Maar weet je wie je doelgroep is? 

Zo komen we terug bij het eerste puntje van deze blog: zorg ervoor dat je strategie en aanbod helemaal helder zijn voor je aan de slag gaat. Zo vermijd je vertragingen bij het bouwen van je website.

Sidenote: Je website hoeft bij de lancering niet helemaal áf te zijn. Een website is dynamisch en altijd in beweging. Net zoals jij als ondernemer groeit, groeit je website met je mee. 

Handige tips om jouw website te bouwen

Een strategie, de technische opbouw en het grafisch ontwerp van je website gaan hand in hand. Het ene kan niet zonder het andere!

Ben jij er helemaal klaar voor om jouw eigen website te bouwen? Of je huidige website te moderniseren? Check, wij kunnen samen jouw website bouwen. Laat ons kennismaken


Ga je graag alleen aan de slag, maar kan je wel tips en tricks gebruiken? Neem dan een kijkje op mijn YouTube-kanaal. Ik deel daar handige tips voor Squarespace-websites.

Vorige
Vorige

7 redenen om als solo-ondernemer je website in Squarespace te bouwen

Volgende
Volgende

13 must-have business foto’s