Bloggen om hoger in Google te komen

“Leen, wil je een website maken die hoog scoort in Google?”. Awel, dat gaat niet zomaar. Helaas heb ik geen toverstokje waarmee ik iedere website op nummer één kan plaatsen. Al zou ik dat heel graag willen. ;-) Het belangrijkste is dat je website niet statisch is. Google ziet graag beweging dus maak je website actief. Maar hoe doe je dat? De titel verklapt het al … door te bloggen! Waarom is dit dan zo interessant? Lees het hieronder!

Je trekt bezoekers aan

Ga je aan de slag met je website? Hou dan rekening met een speciale pagina waar je blogs op kunt plaatsen. Zoekmachines, zoals Google, vinden het belangrijk dat je relevante informatie biedt die up-to-date is en uniek. Het helpt dus heel goed om elke maand een nieuwe blog op je website te zetten. Iedere blog is namelijk weer een reden voor bezoekers om op je website te landen (en uiteindelijk klant te worden!).

Je verhoogt jouw expertstatus

Laat zien dat jij weet wat er in je branche speelt! Je kunt het zien als een soort face-to-face met een klant, maar dan online. Het geeft bezoekers het vertrouwen dat ze bij de juiste persoon zijn en het trekt klanten ook over de streep om over te gaan tot actie, zoals contact opnemen, een dienst of product afnemen of zich ergens voor inschrijven. Jij bent namelijk de expert met veel kennis en ervaring.

Je geeft een extra stukje verdieping

Tja, je kunt op je homepagina niet altijd alles vertellen wat je wilt. Neem mij als voorbeeld. Ik zou op mijn website kunnen vertellen over SEO, CSS, cookies etcetera. Maar dan weet ik zeker dat veel mensen afhaken. En dat is niet wat je wilt. Toch zijn deze technische termen heel belangrijk. Dit zijn namelijk woorden waar mensen naar zoeken in Google wanneer ze bijvoorbeeld een eigen website in elkaar willen steken. Een blog is dan een uitgelezen kans om het hier alsnog over te hebben.

Hoe kom je op de juiste zoekwoorden?

Tja, dat is niet zo evident, se! Bepaal waar je doelgroep naar zoekt en probeer dit steeds meer te specificeren. Bijvoorbeeld: je verkoopt boeken aan ondernemers. Dan weet je dat business boeken populair zijn. Maar ondernemers zijn alleen geïnteresseerd in de BESTE business boeken. En dat het liefst kant-en-klaar in de vorm van een lijstje! Een top 10 van de beste ondernemersboeken zou daarom een perfecte blog kunnen zijn.

Extra tip

Als je zelf een website maakt of laat maken, dan kun je bij het description-gedeelte zoekwoorden insteken waar mensen naar zoeken (= SEO). Bedenk dus voor jezelf al eens met welke woorden je gevonden wilt worden én wat jouw ideale klant zou intypen om jou te vinden! Ook geeft Google al suggesties zodra je een onderwerp in de zoekbalk typt. 

Vind je dit lastig? Of lukt het je niet om SEO op punt te krijgen voor je website? Boek gerust een inspiratiegesprek. Ik kijk graag met je mee!




Vorige
Vorige

Content Creators Club: Studio Content en GRID slaan de handen in elkaar

Volgende
Volgende

Connect@breakfast