HET IS LENTE! X ideeën voor jouw volgende shoot in de buitenlucht 

En toen was het plots lente. Langere dagen, warmere temperaturen en een blauwe hemel. We hebben er een tijdje geleden al even van mogen genieten. Ik vind dan ook niets leuker dan naar buiten trekken met mijn camera. In die 5 jaar dat ik fotografe ben, heb ik al heel wat leuke zakelijke fotoshoots in de buitenlucht gedaan. Daarom ben ik eens in mijn eigen portfolio gedoken, ik vertel je er alles over in deze blog! 

Het mag wel eens wat anders zijn 

Uit gemak durven we al snel kiezen voor een studioshoot, omdat dat professionaliteit uitstraalt, we controle hebben over het licht en we niet afhankelijk zijn van het weer. Maar uit ervaring heb ik geleerd dat veel mensen zich soms meer op hun gemak voelen in de buitenlucht. Er zijn enorm veel manieren om toffe, ongedwongen foto’s te maken voor jouw bedrijf buiten de muren van een studio of kantoor! Een paar tips: 

  1. Iets waar ik altijd rekening mee houd: zorg ervoor dat de foto’s geschikt zijn om elk seizoen te gebruiken. Alleen maar zomer óf winter outfits vermijden dus, ga voor the best of both worlds ;-). 

  2. Tussen 14u en 18u is de zon in de zomer het sterkst. Daarom fotografeer ik het liefst in de voormiddag of tijdens golden hour, dat levert gegarandeerd prachtige beelden op! 

  3. In de studio heb je leuke props binnen handbereik, maar ook buiten zorgen zo’n attributen voor spontane foto’s. Denk aan een zonnebril, een hoed, een gsm…

Inspirerende plekjes

De ideale shoot locatie kiezen is niet altijd evident. Ik probeer er vooral voor te zorgen dat er een match is tussen de locatie en de persoon of personen op de foto. Kies je voor een natuurlijke omgeving, dan zoek je rust op. Een veld, een park of een heide bijvoorbeeld. Zo trok ik vorig jaar met Margo naar de Blakheide in Beerse om foto’s te maken voor haar yogastudio. De rust en sereniteit die daar hangt, was de ideale setting.

Een stedelijke omgeving levert ongetwijfeld ook heel mooie beelden op, zeker wanneer er unieke architectuur in de buurt is. Met Domien ging ik bijvoorbeeld naar Antwerpen Noord, waar onder andere de fietsbrug voor een uniek lichteffect zorgde. Dat paste perfect bij het karakter van hem en zijn zaak. Je kan je natuurlijk ook gerust met een drankje op een terras zetten of door een gezellige winkelstraat wandelen, dat straalt spontaniteit en fun uit! 

Heb jij er goesting van gekregen om je volgende fotoshoot in de buitenlucht te doen? Stuur me dan snel een berichtje, want ik sta nu al te popelen!

Vorige
Vorige

Waarom het als solo-ondernemer interessant is jouw website van kop tot teen te kennen

Volgende
Volgende

E-mailmarketing: een e-mail database aanleggen via je website