Shooten in de winter, een goed idee?

Een vraag die ik tijdens de wintermaanden meermaals krijg. Want er lijken veel redenen te zijn om je fotoshoot in de winter over te slaan. Te afhankelijk van het weer, te weinig daglicht of mijn dikke trui die niet professioneel overkomt? 

Inderdaad, allemaal elementen waar je extra rekening mee moet houden. Maar ze wegen zeker niet op tegen de mooie, gezellige en authentieke beelden die je tijdens deze periode kan maken. In deze blog ontdek je de kracht van fotoshoots in de winter. 

Je authenticiteit groeit

Als je tijdens de winter door Instagram scrolt en je ziet een foto van een ondernemer die in T-shirt zit te werken, een zonnebril naast haar heeft liggen en waar de buitenplanten op de achtergrond in bloei staan. En de copy gaat over een actueel onderwerp. Dan klopt dat niet helemaal…

Daarom is het belangrijk om een uitgebreide beeldbank te hebben, ook met foto’s die bij het winterseizoen passen. Denk maar aan je dikke trui en het warme drankje dat naast je staat. Ze horen bij dit seizoen, dus verberg ze ook niet als je foto’s neemt. Het maakt je alleen maar echter. En wil je naar buiten? Goed idee! Een winterzon of een besneeuwd landschap leveren prachtige foto’s op. En trek dan zeker je winterschoenen aan of neem je paraplu mee. 

Deze beelden komen bij de kijker onbewust veel actueler over. Het lijken recente beelden te zijn die de herkenbaarheid vergroten. En de betrokkenheid een boost geven. Authenticiteit werkt! 

Maar moet ik dan een fotoshoot inplannen voor beelden die ik enkel tijdens de koude wintermaanden kan inzetten? Neen hoor! Foto’s met je trui of een paraplu in de hand kan je ook op een donkere zomerdag online zetten. Zeker in ons land. ;-)

Zoek extra licht op in een studio

En wat met de donkere dagen in de winter? Akkoord, op zo’n dagen is het technisch moeilijker om beelden te maken.

Maar moeilijk betekent niet onoverkomelijk. Met extra licht kan je al heel wat doen! Houd je fotoshoots op zo’n dagen in een daglichtstudio. Daar versterken we het natuurlijk daglicht met extra lampen. Dat doe ik bijvoorbeeld ook tijdens mijn Content(e) Sessions. Zo sta je letterlijk en figuurlijk in de spotlights.

Dat werkt ook voor video’s

Ook je video’s, zoals je reels op Instagram, komen veel geloofwaardiger over als je je echte ‘ik’ toont. Met je coltrui, winterschoenen en het warme drankje mee op beeld. En geloofwaardigheid stimuleert herkenning. Herkenning zorgt voor betrokkenheid. Waar je als solo-ondernemer constant naar streeft! 

Foto’s voor het hele jaar door

Wil jij zowel in de winter, lente, zomer als herfst gezien worden zoals je écht bent? Om je authenticiteit te bewaren en betrokkenheid te stimuleren? Dan is een fotoshoot abonnement de oplossing! Wij spreken elk kwartaal, dus elk seizoen, af voor een nieuwe shoot. Bij jou op kantoor of in mijn studio. Zo heb jij kwalitatieve, authentieke foto’s van én voor elk seizoen in je filmrol staan. Interesse? Laat ons eens kennismaken!

Vorige
Vorige

Uitgebreide beeldbank: visuele impact op élk moment 

Volgende
Volgende

Webdesign in 2024